Senior E-mailmarketeer & Marketing Automation Specialist Vacature

Heb je minimaal 2 jaar werkervaring op het gebied van e-mailmarketing en/of Marketing Automation (software)? Dan ligt er bij Lead Today voor jou een mooie kans!


Wij zoeken namelijk iemand die complexere e-mailmarketing projecten aan kan en onze opdrachtgevers kan voorzien van dynamische campagnes, vergaande personalisatie, complexe formulieren en de koppelingen met externe systemen. We gebruiken hiervoor voornamelijk de Marketing Automation oplossingen van Salesforce, Hubspot en Microsoft Dynamics.


Heb jij nog niet zo veel ervaring met e-mailmarketing. Bekijk dan ook onze vacature voor junior e-mailmarketeer.


Vanaf wanneer? In overleg

Wat ga je doen?

Steeds meer opdrachtgevers ontstijgen het niveau van het verzenden van e-mailnieuwsbrieven. Ze zien e-mail als een volwaardig kanaal om te communiceren met klanten en prospects. Zo persoonlijk en gepersonaliseerd mogelijk: de juiste boodschap op het juist moment. Bij onze B2B klanten gaat het dan om het communiceren met nieuwe en bestaande klanten, bij goede doelen draait het om de donateurs.


De database staat daarin centraal. Welke informatie is vastgelegd van een contact en hoe kunnen we die informatie inzetten voor de perfecte communicatiebeleving per e-mail. Vaak komt die benodigde data uit verschillende systemen die gekoppeld moeten worden.


Op basis van de diverse e-mails en het gedrag van de ontvanger stel je campagnes in die zo automatisch mogelijk verlopen. Reageert de ontvanger niet op een e-mail? Dan krijgt hij automatisch een reminder. Klikt de ontvanger door naar de website, dan meten we wat hij/zij daar verder doet en wat zijn/haar interesses zijn. Al deze informatie zetten we in om de campagnes steeds verder te optimaliseren.


In al deze werkzaamheden is de omgang met de klant van groot belang. Vanuit de software zijn de mogelijkheden onbeperkt, maar met welke campagne kunnen we het gewenste resultaat leveren? Intern schakel je met de consultants en marketeers die ook betrokken zijn bij de opdrachtgever, zodat de activiteiten in het grotere plaatje passen.


Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Je hebt kennis van HTML, CSS en designkennis is een pre
 • Je hebt kennis van salesforce engagement suite (voorheen Pardot), Hubspot, D365, CanopyDeploy (voorheen Clang) of andere vergelijkbare systemen
 • Ervaring met e-mailmarketing is een vereiste
 • Data en databases hebben je interesse
 • Je gaat gestructureerd te werk en kan goed plannen
 • Je hebt een actieve en leergierige werkhouding, maar draagt ook bij aan de gezellige en informele sfeer binnen het bedrijf
 • Je bent communicatief sterk en klantvriendelijk, zowel in tekst als spraak

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

3

1

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek op kantoor zodat jij beter weet wie wij zijn en wij jou ook beter leren kennen.

2

4

Telefonische kennismaking

Maak kennis en stel alle vragen die je hebt over ons. 

Case presentatie

Tweede gesprek met een business case. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Verantwoordelijkheid, er is altijd ruimte voor je eigen mening en initiatief.
 • Er is de mogelijkheid tot het behalen van extra certificeringen, waaronder Google, Salesforce en HubSpot.
 • Kies uit een overeenkomst voor 32, 36 of 40 uur.
 • Je zal terecht komen in een gezellig en ambitieus team, waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.
 • Er is de mogelijkheid om naar andere functies binnen Lead Today door te groeien, zoals Lead Today marketing consultant.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Het aantal vakantiedagen is al ruim, maar je hebt zelfs de mogelijkheid om extra dagen aan te vragen. Gebruik je dagen niet, dan kun je die ook eenvoudig uitgekeerd krijgen.
 • Ruime verlofregeling rondom speciale momenten in je leven die belangrijker zijn dan werk, zoals samenwonen, trouwen, verhuizen etc.
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Een aanvullend te besteden maandelijks budget waarmee je zelf je secundaire voorwaarden kunt aanvullen.

SecundaireArbeidsvoorwaarden

Bij ons mag je zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen. Je krijgt namelijk een maandelijks budget wat je naar wens kunt besteden aan wat voor jou belangrijk is.


Laat bijvoorbeeld je sportabonnement door ons betalen, kies voor een vervoersvergoeding voor Felyx, Check of Swapfiets, of misschien heb je liever een telefoon of laptop? Stel je pakket op maat zelf samen!

Sluit jij je aan als Senior E-mailmarketeer & Marketing Automation Specialist bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen. We willen allemaal de beste worden in wat we doen en we hebben het daarbij ook ontzettend gezellig met elkaar. Elke week starten we met elkaar, genieten samen van een uitgebreide, gezonde lunch en sluiten we ook met elkaar de week met een kennissessie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, na de kennissessie sluiten we af met een verzorgde en gezellige vrijmibo. 
Een aantal van je toekomstige collega's

Kim Peragine

Teamlead Online Marketing

Marloes Wesselman

Marketing en Sales Consultant

Mirte Enzlin

Marketing Consultant

Mike Joppe

Managing Partner

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2020. All rights reserved.