Supportmedewerker Websites en Marketing Software Vacature

Wil jij als Supportmedewerker Websites en Marketing Software aan de slag binnen ons snel groeiend marketing technologie team? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als supportmedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten die een implementatie- of webontwikkelingstraject bij ons hebben afgerond. Je helpt de klant met het op de juiste manier gebruiken van de geïmplementeerde software, neemt vragen en wijzigingsverzoeken in ontvangst en lost deze waar mogelijk zelf op. Lastigere of grotere vragen en wijzigingsverzoeken zet je uit bij de interne specialisten in het team. Het allerbelangrijkste: je zorgt dat de klant netjes op de hoogte blijft van de status en voortgang.


Vanaf wanneer? Per direct!

Wat ga je doen?

In de praktijk zorg jij ervoor dat het aantal klantvragen zo laag mogelijk is. De vragen en verwijzingsverzoeken komen vooral via het ticketingsysteem Jira binnen. Dit is niet altijd het geval, je zal daarom ook verzoeken per telefoon en email krijgen om deze vervolgens te verwerken in Jira. Per klant ken je de lopende support- en beheerafspraken, waardoor je goede prioritering toe kunt kennen aan de openstaande verzoeken. Elke binnenkomende vraag probeer je zelf op te lossen, hier heb je voldoende analytisch vermogen en feeling met techniek voor. Daarbij vraag je jezelf steeds af of je de fout zelf ook kunt reproduceren, is het iets wat de klant zelf kan aanpassen, of is er een snel en eenvoudige oplossing online voor te vinden? Wanneer het niet lukt om de oplossing te vinden zet je het ticket door naar een van de specialisten van het marketing technologie team aangevuld met je eigen bevindingen en oplossingsrichting.


In de tussentijd blijf je communiceren met de klant, toon je begrip voor de situatie wanneer het om vervelende fouten gaat en geef je met hoge frequentie updates over de status en voortgang. Verder blijf je altijd nadenken hoe de klanten beter ondersteund kunnen worden. Zie je een patroon in inkomende tickets? Dan is het misschien goed om een extra stukje handleiding te maken. Naast het interne team, werken we ook met onze programmeurs en designers die ingeschakeld worden.


Als Supportmedewerker Websites en Marketing Software zul je vooral te maken hebben met websites, CRM implementaties, CMS systemen, Marketing Automation systemen en e-mailmarketing. De software oplossingen die je veel tegen zult gaan komen zijn Salesforce, Microsoft Dynamics, Hubspot, CanopyDeploy (voorheen Clang e-mailmarketing), ClickDimensions en Mailchimp. Websites ontwikkelen we in de meeste gevallen in Wordpress. Het is hierbij belangrijk dat je de gebruikerskant van deze systemen begrijpt.


Komt een klant er even niet uit in het beheren van de website of het marketingsysteem? Dan spring jij gerust even bij om uitleg te geven. Daarnaast draag je ook bij aan nieuwe implementatietrajecten ter ondersteuning van de specialisten. Ook bieden we mogelijkheden om door te groeien naar projectmanager.


Veel voorkomende vragen die je als supportmedewerker kunt verwachten:

 • “Mijn account is geblokkeerd en ik kan mijn wachtwoord niet resetten”
 • “Ik wil data importeren in Salesforce”
 • “Kunnen jullie formulieren aanpassen op mijn website voor campagne …?”
 • “Ik wil graag een custom veld toevoegen met een dropdown menu met de volgende waardes …”

Wie ben jij?

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding
 • Klantgerichte instelling, je kunt altijd rustig blijven en begrip tonen
 • Analytisch vermogen, je krijgt problemen opgelost door gestructureerd en logisch na te denken
 • Je hebt een nauwkeurige en gestructureerde werkwijze, bij jou valt niets tussen wal en schip en je planning en ticketoverzichten zijn altijd up-to-date
 • Kennis van de gebruikerskant van het CMS systeem Wordpress
 • Enige kennis van CRM, Marketing Automation en e-mailmarketing systemen, waarbij je vooral de gebruikerskant begrijpt
 • Je hebt een pragmatische instelling, je denkt in oplossingen en weet deze ook op een begrijpelijke manier uit te dragen naar anderen
 • Je hebt een actieve en leergierige werkhouding, maar draagt ook bij aan de gezellige en informele sfeer binnen het bedrijf
 • Je bent communicatief sterk, zowel in tekst als spraak

"Binnen Lead Today speelt elke medewerker individueel een belangrijke rol. We doen het echt met elkaar! Samen zorgen we ervoor dat we de uitgagingen aanpakken, oplossingen vinden, meedenken met de klant en resultaten boeken."

- Xanne Geers, Sales Manager

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

3

1

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek op kantoor zodat jij beter weet wie wij zijn en wij jou ook beter leren kennen.

4

2

Telefonische kennismaking

Maak kennis en stel alle vragen die je hebt over ons. 

Case presentatie

Tweede gesprek met een business case. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Verantwoordelijkheid, er is altijd ruimte voor je eigen mening en initiatief.
 • Er is de mogelijkheid tot het behalen van extra certificeringen, waaronder Google, Salesforce en HubSpot.
 • Kies uit een overeenkomst voor 32, 36 of 40 uur.
 • Je zal terecht komen in een gezellig en ambitieus team, waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.
 • Er is de mogelijkheid om naar andere functies binnen Lead Today door te groeien, zoals marketing projectmanager.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Het aantal vakantiedagen is al ruim, maar je hebt zelfs de mogelijkheid om extra dagen aan te vragen. Gebruik je dagen niet, dan kun je die ook eenvoudig uitgekeerd krijgen.
 • Ruime verlofregeling rondom speciale momenten in je leven die belangrijker zijn dan werk, zoals samenwonen, trouwen, verhuizen etc.
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Een aanvullend te besteden maandelijks budget waarmee je zelf je secundaire voorwaarden kunt aanvullen.

SecundaireArbeidsvoorwaarden

Bij ons mag je zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen. Je krijgt namelijk een maandelijks budget wat je naar wens kunt besteden aan wat voor jou belangrijk is.


Laat bijvoorbeeld je sportabonnement door ons betalen, kies voor een vervoersvergoeding voor Felyx, Check of Swapfiets, of misschien heb je liever een telefoon of laptop? Stel je pakket op maat zelf samen!

Sluit jij je aan als Supportmedewerker Websites en Marketing Software bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen. We willen allemaal de beste worden in wat we doen en we hebben het daarbij ook ontzettend gezellig met elkaar. Elke week starten we met elkaar, genieten samen van een uitgebreide, gezonde lunch en sluiten we ook met elkaar de week met een kennissessie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, na de kennissessie sluiten we af met een verzorgde en gezellige vrijmibo.


Een aantal van je toekomstige collega's

Xanne Geers

Sales Manager

Jaime Infante Ferreira

Managing Partner

Wesley Bik

Marketing Automation Specialist

Ron Driesen

Marketing Technology Trainee

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2020. All rights reserved.