Online Marketing Traineeship Vacature

Wil jij futureproof aan je carrière bouwen? Met het Online Marketing Traineeship ga jij in 6 maanden aan de slag middels een intensief leertraject en leer jij alles op het gebied van online advertising (SEA & Social), zoekmachineoptimalisatie (SEO) en meetbaarheid (Google Analytics). Na het succesvol behalen van alle leerdoelstellingen kun jij jezelf in de markt zetten als échte Online Marketing Specialist en wie weet ligt er wel een baan voor jou bij Lead Today in het verschiet!


Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in online marketing?


40 uur - €1.000 per maand

Vanaf wanneer? In overleg

Wat ga je doen?

Tijdens het traineeship krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen als Online Marketing Specialist. Met duidelijke leerdoelstellingen ontwikkel jij je kennis en ervaring op het gebied van online marketing. Binnen het traineeship is er een goede balans tussen leren en meewerken. Bovendien krijg je genoeg ruimte om te ontdekken waar je interesses nog meer liggen binnen ons vakgebied, zodat jij kan excelleren in waar je goed in bent!


Als trainee ga je met verschillende taken en gebieden aan de slag. Voor het genereren van traffic en online zichtbaarheid zetten we Google Ads, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube en display advertising in. Verder kijken we ook naar nieuwe kanalen, hier ga jij ook mee aan de slag! Onder begeleiding van een van onze ervaren online markteers ga je zelf aan de slag met het beheren en optimaliseren van campagnes en advertentieaccounts.


Binnen het leertraject krijg je de mogelijkheid om alle officiële Google Ads & Google Analytics certificeringen te behalen. Je gaat naast het opzetten van online marketingcampagnes ook aan de slag met het meetbaar maken van websites en zorg je ervoor dat websites hoger komen in Google door zoekmachineoptimalisatie (SEO). Op basis van een marketingkalender ga je content creëren. Blogs en webteksten zal je aan de van SEO richtlijnen maken en er zo voor zorgen dat de pagina's hoog in de zoekresultaten van Google verschijnen.


Het rapporteren van resultaten krijgt ook veel aandacht. We zien je niet als een stagiair, maar als Junior Online Marketeer! Je zult dus ook deelnemen aan rapportagebesprekingen met klanten. 

Wie ben jij?

 • Afgeronde HBO/WO opleiding
 • Niet meer dan 3 jaar werkervaring
 • Je hebt een passie voor online marketing
 • Ervaring met SEO en SEA is een pré
 • Je hebt analytisch inzicht en ziet verbanden in data, je begrijpt meten = weten
 • Je kunt foutloos Nederlandse teksten schrijven
 • Je moedertaal is Nederlands
 • Creativiteit; jij denkt mee met een klant en signaleert mogelijkheden
 • Je hebt een actieve leergierige werkhouding, maar draagt ook bij aan de gezellige en informele sfeer
 • Je bent bovendien communicatief, overtuigend en klantgericht

"Als Online Marketing trainee ontdek je alle onderdelen die van belang zijn om van jou een echte allround online marketeer te maken. De perfecte balans tussen werken, leren en gezelligheid maakt dit traineeship de beste start van je carrière!"

- Bonita Wagner, Voormalig Online Marketing Trainee

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

3

1

2

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Digitale kennismaking

Maak kennis met Mike en stel alle vragen die je hebt over ons. 

Case presentatie

Tweede gesprek met een business case op kantoor. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een intensief leertraject met de mogelijkheid tot het behalen van verschillende certificeringen.
 • Traineeship vergoeding van €1.000.
 • Een gezellig en ambitieus team waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.
 • Een mooie werkplek in het hart van Rotterdam (Beurs-WTC)
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch. voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.

Benieuwd hoe
je dag eruit ziet als trainee?

Lees dan de hier de blog!

Jouw leertraject als trainee

De opbouw van het leertraject als online marketing trainee is opgedeeld in drie blokken van twee maanden. Elk blok legt de focus op een ander onderwerp binnen online marketing en is hetzelfde opgebouwd. De start van elk blok bestaat uit trainingen en uitleg van je begeleider. Vervolgens ga je zelf verder aan de slag met zelfstudie, het behalen van certificeringen, het uitvoeren van praktijkopdrachten, en vertrouwd raken met de tooling. Tijdens het traineeship zal je vooruitgang voortdurend gemonitord worden zodat jij alle vooropgezette leerdoelstellingen behaald. 

In de eerste 2 maanden verdiep je je in zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Hierbij leer je bijvoorbeeld welke onderdelen de ranking van een website bepalen, hoe je een website kan verbeteren op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

Maand 1 & 2
Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

In de daaropvolgende maanden ga je jezelf verdiepen in zoekmachine advertising, oftewel SEA. Hierbij verdiep je je onder andere in het verschil tussen SEO en SEA en wanneer welk onderdeel wordt ingezet, maar ook hoe je een zoekadvertentie opzet en optimaliseert.

Maand 3 & 4

Zoekmachine advertising (SEA)

Maand 5 & 6

Social Advertising & Webanalytics

De laatste twee maanden van je traineeship staat in het teken van social advertising en webanalytics. Hierbij komt onder andere het opzetten van campagnes op verschillende social platformen komt naar voren en het inrichten en meetbaar maken van websites.

Sluit jij je aan als Online Marketing Trainee
bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen. We willen allemaal de beste worden in wat we doen en we hebben het daarbij ook ontzettend gezellig met elkaar. Elke week starten we met elkaar, genieten samen van een uitgebreide, gezonde lunch en sluiten we ook met elkaar de week met een kennissessie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, na de kennissessie sluiten we af met een verzorgde en gezellige vrijmibo. 
Een aantal van je toekomstige collega's

Kim Peragine

Teamlead Online Marketing

Marloes Cator

Online Marketeer

Morticia van der Kleij 
Online Marketeer

Mike Joppe

Managing Partner

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2020. All rights reserved.