Online Marketing Traineeship Vacature

Wil jij futureproof aan je carrière bouwen? Met het Online Marketing Traineeship ga jij in 6 maanden aan de slag middels een intensief leertraject en leer jij alles op het gebied van online advertising (SEA & Social), zoekmachineoptimalisatie (SEO) en meetbaarheid (Google Analytics). Na het succesvol behalen van alle leerdoelstellingen kun jij jezelf in de markt zetten als échte Online Marketing Specialist en wie weet ligt er wel een baan voor jou bij Lead Today in het verschiet!


Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in online marketing?

 • 6 maanden (40 uur per week)
 • Startdatum: juni/juli 2024
 • Locatie Rotterdam centrum

Wat ga je doen?

Tijdens het traineeship krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen als Online Marketing Specialist. Met duidelijke leerdoelstellingen ontwikkel jij je kennis en ervaring op het gebied van online marketing. Binnen het traineeship is er een goede balans tussen leren en meewerken. Bovendien krijg je genoeg ruimte om te ontdekken waar je interesses nog meer liggen binnen ons vakgebied, zodat jij kan excelleren in waar je goed in bent!


Als trainee ga je met verschillende taken en gebieden aan de slag. Voor het genereren van traffic en online zichtbaarheid zetten we Google Ads, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube en display advertising in. Verder kijken we ook naar nieuwe kanalen, hier ga jij ook mee aan de slag! Onder begeleiding van een van onze ervaren online markteers ga je zelf aan de slag met het beheren en optimaliseren van campagnes en advertentieaccounts.


Binnen het leertraject krijg je de mogelijkheid om alle officiële Google Ads & Google Analytics certificeringen te behalen. Je gaat naast het opzetten van online marketingcampagnes ook aan de slag met het meetbaar maken van websites en zorg je ervoor dat websites hoger komen in Google door zoekmachineoptimalisatie (SEO).


Klantcontact en het rapporteren van resultaten krijgen ook veel aandacht. We zien je niet als een stagiair, maar als Junior Online Marketeer! Je zult dus ook deelnemen aan besprekingen met klanten. 

Wie ben jij?

 • Afgeronde HBO/WO opleiding
 • Niet meer dan 3 jaar werkervaring
 • Je hebt een passie voor online marketing
 • Ervaring met SEO en SEA is een pré
 • Je hebt analytisch inzicht en ziet verbanden in data, je begrijpt meten = weten
 • Je moedertaal is Nederlands
 • Je hebt een actieve leergierige werkhouding, maar draagt ook bij aan de gezellige en informele sfeer
 • Je bent bovendien communicatief, overtuigend en klantgericht

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een intensief leertraject met de mogelijkheid tot het behalen van verschillende certificeringen. Theorie wordt direct gecombineerd met de praktijk.
 • Begeleiding is door ervaren marketeers.
 • Een gezellig en ambitieus team waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.
 • Een mooie werkplek in het hart van Rotterdam (Beurs-WTC)
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch. voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.
 • Na traineeship mogelijkheden om door te groeien naar junior online marketeer. Na je traineeship hoef je geen marketingdiscipline te kiezen. Al onze marketeers blijven breed georiënteerd. Wel zo leuk toch ;)

Wil jij kennis maken met het team, meer weten over de inhoud van het traineeship en de doorgroeimogelijkheden met startsalaris?

Jouw leertraject als trainee

De opbouw van het leertraject als online marketing trainee is opgedeeld in drie blokken. Elk blok legt de focus op een ander onderwerp binnen online marketing en is hetzelfde opgebouwd. De start van elk blok bestaat uit trainingen en uitleg van je begeleider. Vervolgens ga je zelf verder aan de slag met zelfstudie, het behalen van certificeringen, het uitvoeren van praktijkopdrachten, en vertrouwd raken met de tooling. Tijdens het traineeship zal je vooruitgang voortdurend gemonitord worden zodat jij alle vooropgezette leerdoelstellingen behaald. 

In de eerste 2 maanden verdiep je je in Google Analytics en zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Hierbij leer je onder andere hoe je gebruikt maakt van Google Analytics, welke onderdelen de ranking van een website bepalen en hoe je een website kan verbeteren op het gebied van zoekmachineoptimalisatie.

Maand 1
Google Analytics & SEO

In de daaropvolgende maanden ga je jezelf verdiepen in social advertising en zoekmachine advertising, oftewel SEA. Hierbij verdiep je je onder andere in het verschil tussen SEO en SEA, wanneer welk onderdeel wordt ingezet, maar ook hoe je een zoekadvertentie opzet en optimaliseert. Voor social advertising leer je onder andere hoe je gebruik maakt van de platformen en hoe je een campagne opzet.

Maand 2, 3 & 4

SEA & Social Advertising

De laatste twee maanden van je traineeship staat in het teken van analytics en conversieoptimalisatie. Hierbij maak je verdere stappen op het gebied van analytics en maak je kennis met verschillende tooling die hierbij ingezet worden, zoals Google Tag Manager, Hotjar en Google Optimize.

Maand 5 & 6

 Analytics/GTM & Conversieoptimalisatie

Download traineeship brochure

 • Meer over Lead Today, onze werkwijze, klanten en campagnes
 • Ontmoet het volledige marketingteam
 • Overzicht cursussen van het traineeship leerpad
 • Traineeship vergoeding en extra's 
 • Doorgroeimogelijkheden, startsalaris en meer 

"Als Online Marketing trainee ontdek je alle onderdelen die van belang zijn om van jou een echte allround online marketeer te maken. De perfecte balans tussen werken, leren en gezelligheid maakt dit traineeship de beste start van je carrière!"

- Nienke ten Voorden, Voormalig Online Marketing Trainee

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

3

1

2

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Digitale kennismaking

Maak kennis met Kim en stel alle vragen die je hebt over ons. 

Case presentatie

Tweede gesprek met een business case op kantoor. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Sluit jij je aan als Online Marketing Trainee
bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen.

Lead Today bestaat uit 3 teams. Het strategische team, het martech team en het online marketing team. De teams onderling werken veel samen, maar voeren ook los projecten uit.


Het online marketingteam bestaat uit 7 online marketeers. We zijn een hecht team dat veel samenwerkt, spart en overlegt. We proberen niet alleen het beste resultaat voor de klant te behalen maar we zijn ook kritisch naar onszelf en de interne processen. Iedereen draagt zijn steentje bij om het werk nog leuker en efficiënter te maken.

Een aantal van je toekomstige collega's

Kim Peragine

Teamlead Online Marketing

Marloes Cator

Online Marketeer

Morticia van der Kleij 
Online Marketeer

Mike Joppe

Managing Partner

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2020. All rights reserved.