Online Marketeer Vacature

Wil jij je als online marketeer onderscheiden door meer te leren over de optimale samenwerking tussen marketing en sales en ook op strategisch niveau bijdragen aan de groeidoelstellingen van klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! 


Als Online Marketeer lever jij een cruciale bijdrage aan alle marketingcampagnes die voor onze B2B, B2C en Non-Profit klanten worden bedacht en uitgevoerd. Samen met het online marketing team stel je campagneplannen op en voer je deze uit op basis van de doelstellingen en KPI's die samen met de klant zijn opgesteld. De klant ziet jou als dé expert op het gebied van online marketing en volgt ook jouw strategieën op. Jij komt met nieuwe ideeën, tips en tricks op basis van klantervaringen.


Vanaf wanneer? In overleg

Wat ga je doen?

In de praktijk ben je als Online Marketeer bij Lead Today verantwoordelijk voor je eigen klantgroep. Voor jouw klanten ben jij het primaire aanspreekpunt en sparringpartner op het gebied van online marketing. Samen met het online marketing team bekijk je hoe de organische en advertising kanalen het beste kunnen worden ingezet. Je neemt verschillende advertising accounts onder je hoede en weet hoe je een website optimaliseert voor vindbaarheid en conversies. Verder plaats je trackingcodes en richt je Google Analytics en GTM in om de resultaten van de campagnes voortdurend te kunnen monitoren. Je houdt je klanten op de hoogte over de status en voortgang van projecten en campagnes, uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor het succes van de campagnes. Hierbij maak je (management)rapportages over de resultaten van de campagnes op basis van de data uit Google Analytics, advertising kanalen en Google Data Studio.


Daarbij verdiep jij je continu in nieuwe ontwikkelingen in de wereld van online marketing. Je bent als eerste op de hoogte van nieuwtjes en deelt deze kennis graag met je collega’s tijdens de wekelijkse kennissessies. Ook test je welke nieuwtjes relevant zijn voor onze klanten om de campagnes zo up-to-date mogelijk te houden. Als laatste ben je ook nog een sparringpartner voor de Lead Today consultants, samen zorgen jullie ervoor dat de marketing- en salesdoelstellingen van de klant behaald worden.


Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in SEA, SEO of Social advertising
 • Je bent in het bezit van relevante Google certificaten
 • Bureau-ervaring is een pré
 • Je gaat gestructureerd te werk en kan goed plannen
 • Je hebt goede communicatie vaardigheden, zowel naar klanten als naar collega's en je kan jouw specialistische kennis vertalen naar begrijpelijke taal
 • Je denkt op strategisch niveau en ondersteund op basis hiervan jouw klanten en onze Lead Today consultants.

"Als Online Marketeer bij Lead Today voeg je echt waarde toe voor onze klanten. Je draait zelf aan de knoppen, denkt strategisch mee en spart met de klanten over ideeën."

- Kim Peragine, Teamlead Online Marketing

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

3

1

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek op kantoor zodat jij beter weet wie wij zijn en wij jou ook beter leren kennen.

2

4

Telefonische kennismaking

Maak kennis met Mike en stel alle vragen die je hebt over ons. 

Case presentatie

Tweede gesprek met een business case. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Verantwoordelijkheid, er is altijd ruimte voor je eigen mening en initiatief.
 • Er is de mogelijkheid tot het behalen van extra certificeringen, waaronder Google, Salesforce en HubSpot.
 • Kies uit een overeenkomst voor 32, 36 of 40 uur.
 • Je zal terecht komen in een gezellig en ambitieus team, waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend zijn.
 • Er is de mogelijkheid om naar andere functies binnen Lead Today door te groeien, zoals Lead Today marketing consultant.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Het aantal vakantiedagen is al ruim, maar je hebt zelfs de mogelijkheid om extra dagen aan te vragen. Gebruik je dagen niet, dan kun je die ook eenvoudig uitgekeerd krijgen.
 • Ruime verlofregeling rondom speciale momenten in je leven die belangrijker zijn dan werk, zoals samenwonen, trouwen, verhuizen etc.
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Een aanvullend te besteden maandelijks budget waarmee je zelf je secundaire voorwaarden kunt aanvullen.

SecundaireArbeidsvoorwaarden

Bij ons mag je zelf je secundaire arbeidsvoorwaarden kiezen. Je krijgt namelijk een maandelijks budget wat je naar wens kunt besteden aan wat voor jou belangrijk is.


Laat bijvoorbeeld je sportabonnement door ons betalen, kies voor een vervoersvergoeding voor Felyx, Check of Swapfiets, of misschien heb je liever een telefoon of laptop? Stel je pakket op maat zelf samen!

Sluit jij je aan als Online Marketeer
bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen. We willen allemaal de beste worden in wat we doen en we hebben het daarbij ook ontzettend gezellig met elkaar. Elke week starten we met elkaar, genieten samen van een uitgebreide, gezonde lunch en sluiten we ook met elkaar de week met een kennissessie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, na de kennissessie sluiten we af met een verzorgde en gezellige vrijmibo. 
Een aantal van je toekomstige collega's

Kim Peragine

Teamlead Online Marketing

Marloes Cator

Online Marketeer

Morticia van der Kleij

Online Marketeer

Mike Joppe

Managing Partner

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2020. All rights reserved.