Over Ons       Vacatures

Marketing Technology Traineeship

Wil jij futureproof aan je carrière bouwen? Met het Marketing Technology Traineeship ga jij in 6 maanden aan de slag middels een intensief en versneld leertraject waarin jij jezelf ontwikkelt op het gebied van marketing technologieën zoals e-mailmarketing, marketing automation en websites. Je verzamelt, combineert en analyseert data vanuit verschillende bronnen, om zo patronen en inzichten te ontdekken. Verder combineer je data en technologie met (menselijke) processen en ga jij je verdiepen in verschillende soorten website systemen en tooling. Na het succesvol behalen van alle leerdoelstellingen kun jij jezelf in de markt zetten als échte Marketing Automation Specialist, en wie weet ligt er wel een baan voor jou bij Lead Today in het verschiet!


Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in online marketing?


Vanaf wanneer? In overleg.

Solliciteren? Stuur je CV + motivatie naar mjoppe@leadtoday.nl

Wat ga je doen?

Dit uitdagende traineeship bevat een helder leerpad met een snelle leercurve. Je krijgt als trainee veel begeleiding, maar je zal vanwege je specialistische kennis ook meteen aan de slag gaan en het werk bij onze klanten ondersteunen. Daarmee draag je direct bij aan het succes van onze technische specialisten en consultants, die dagelijks bij onze B2B klanten aan de slag gaan om bedrijfsgroei te realiseren.


In het traineeship leer je meer over de werking en het nut van e-mailmarketing, marketing automation, CRM, CMS en bouwt hierdoor dusdanig ervaring op dat je voortaan de weg kan vinden in elk systeem. Verder bepaal je de basis voor de goede samenwerking en rolverdeling tussen marketing en sales door vast te leggen hoe het marketing-sales proces eruitziet en welke rol data en technologie daarin hebben. Dit proces maak je vervolgens visueel aan de hand van flowcharts.


Daarbij zorg je als marketing technology trainee voor een goede en bruikbare datastructuur door data op te schonen, te integreren en op de juiste manier op te slaan. Bovendien vertaal je inzichten uit Big Data naar verbeteringen op het gebied van marketing en sales: van het maken van betere e-mails, het optimaliseren van websites en het efficiënter en doelgerichter maken van een CRM proces, tot het vinden van de juiste doelgroep voor een bepaald product. Als marketing technology trainee blijf je continu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in data driven marketing en marketing & sales technologie binnen het B2B landschap en deelt deze kennis met je collega's. 


Naast eerder genoemde taken zal je ook veel leren van onze andere online marketing specialisten. Onder andere over leadgeneratie, SEA, SEO, programmatic advertising, conversieoptimalisatie, Google Analytics en webontwikkeling.

Wie ben jij?

 • Afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Niet meer dan 3 jaar werkervaring.
 • Analytisch inzicht, je ziet verbanden in data en begrijpt dat meten = weten. Verder duik je graag in vragen of problemen en weet je deze goed te analyseren en te vertalen naar antwoorden of oplossingen.
 • Je hebt een nauwkeurige en gestructureerde werkwijze. Je vindt het leuk om orde te scheppen in grote hoeveelheden data en dubbelcheckt altijd netjes of je je werk goed hebt gedaan. 
 • Ook vind je het leuk om nieuwe functionaliteiten te testen. Wanneer je een aanpassing hebt gemaakt op bijvoorbeeld een website, dan controleer je deze wijzigingen nauwkeurig op alle apparaten.
 • Je herkent patronen in vragen en zet die om in handige procedures en checklijsten. 
 • Je hebt affiniteit met techniek
 • Een pragmatische instelling - je denkt in oplossingen en je weet deze ook op een begrijpelijke manier uit te dragen naar anderen.
 • Je hebt een actieve en leergierige werkhouding, maar we hopen dat je ook bijdraagt aan de gezellige en informele sfeer.
 • Je bent bovendien communicatief, overtuigend en klantgericht.
 • Je moedertaal is Nederlands.

''Als Digital Marketing Data & Technology Trainee komen er veel aspecten van het marketing automation landschap voorbij. Zo krijg je de kans om veel te leren en vooral te ontdekken waar jij in kan uitblinken. Het team helpt je om alles uit jezelf te halen!''

- Ron Driesen, Marketing Automation en E-mailmarketing Specialist

Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?

4

1

Digitale Kennismaking

Bij het succesvol voltooien van de 24h opdracht nodigen we je uit voor een digitale kennismaking om elkaar nog beter te leren kennen.

Contact

Vul het sollicitatie formulier in, dan nemen wij contact met je op.

5

2

Case gesprek

Vervolggesprek op kantoor met een business case. Is er een match? Dan kun je meteen bij ons aan de slag!

Telefonische kennismaking

Maak kennis met Mirte en stel alle vragen die je hebt over ons.

3

24h opdracht

Na de eerste telefonische kennismaking krijg je een opdracht die binnen 24 uur gemaakt moet worden.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een intensief leertraject met de mogelijkheid tot het behalen van verschillende certificeringen.
 • Een gezellig en ambitieus team waar persoonlijke groei, kennisdeling én plezier leidend is.
 • Een mooie werkplek in het hart van Rotterdam (Beurs-WTC)
 • Iedere middag staat er een uitgebreide en gezonde lunch. voor je klaar. Heb je speciale wensen? Zet het op het lijstje!
 • Alle feestdagen zijn vrije dagen, dus ook Bevrijdingsdag en Koningsdag.
 • Er zijn regelmatig borrels, etentjes en uitjes.

Jouw leertraject als trainee

De opbouw van het leertraject als digital marketing data & technology trainee is opgedeeld in blokken. In het eerste blok van 2 maanden maak je kennis met alle verschillende domeinen binnen het digitale marketing data & technology landschap binnen Lead Today. Na deze twee maanden krijg je zelf de keus waarin je je wilt verdiepen. Zo kan je al tijdens je traineeship je specialiseren op één van de domeinen. Wel zorgen we er uiteraard voor dat je aan het eind van je traineeship van alle domeinen in ieder geval de basis beheerst. De domeinen bestaan uit: E-mailmarketing & Marketing Automation, CRM, Webdevelopment en Data & Reporting. 


Elk blok legt de focus op een ander onderwerp en is hetzelfde opgebouwd. De start van elk blok bestaat uit trainingen en uitleg van je begeleider. Vervolgens ga je zelf verder aan de slag met zelfstudie, het behalen van certificeringen, het uitvoeren van praktijkopdrachten, en vertrouwd raken met de tooling. Tijdens het traineeship zal je vooruitgang voortdurend gemonitord worden zodat jij alle vooropgezette leerdoelstellingen behaald. 

In de eerste 2 maanden maak je kennis met alle verschillende systemen die gebruikt worden binnen datadriven marketing en marketing-salestechnologie van Lead Today. Je leert welke rollen e-mailmarketing, website en CRM spelen in het verzorgen van een volledige klantbeleving. Ten slotte gaan we dieper in op de belangrijkste marketing, sales en websitetechnologie. Wat is het, hoe werkt het, en waarom is het een must voor goede marketing & sales?

Maand 1 & 2
Het belang van technologie in het marketing-sales proces

In de volgende maanden maken we een verdieping in marketing en websitetechnologie. Wat is het verschil tussen e-mailmarketing en marketing automation? Hoe maak je een e-mailmarketingstrategie? Wat zijn de voor- en nadelen van de diverse marketing automation systemen? Welke CMS systemen zijn er? Hoe werkt webhosting? Hoe lever je waardevolle support? Je verdiept je in onze visie op marketing automation, en leert de belangrijkste systemen kennen. Tegelijkertijd ga je praktisch aan de slag met e-mails, workflows en formulieren.

Maand 3 & 4

Verdieping in essentiële marketing & websitetechnologie

De laatste twee maanden van je traineeship staat in het teken van specialisatie. Wat heeft jou het meest gegrepen tijdens de eerste periode van je traineeship en waar zou je je graag in willen verdiepen? Wil je de nieuwe expert worden op het gebied van e-mailmarketing en Marketing Automation? Of ga je misschien toch liever verder met de ontwikkeling van nieuwe websites voor één van onze klanten? Het kan natuurlijk ook dat je je liever stort op het gebied van Data en Reporting. Alles ligt nog open en we begeleiden je om hierin uit te blinken middels verschillende niveaus in jouw leerpad.

Maand 5 & 6

Ontwikkeling op het gebied naar keuze

Sluit jij je aan als Digital Marketing Data & Technology Trainee bij Lead Today?

Wie zijn wij?

Lead Today bestaat uit een jong, ambitieus en gezellig team, gelegen in het hartje van Rotterdam. Ons team van specialisten en consultants bruist van de kennis en ambitie, die we graag inzetten voor onze B2B, B2C en goede doelen. We willen allemaal de beste worden in wat we doen en we hebben het daarbij ook ontzettend gezellig met elkaar. Elke week starten we met elkaar, genieten samen van een uitgebreide, gezonde lunch en sluiten we ook met elkaar de week af met een kennissessie. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een verzorgde en gezellige vrijmibo. 
Een aantal van je toekomstige collega's

Mirte Enzlin

Marketing Consultant

Xanne Geers

Sales Manager

Wesley Bik

CRM Specialist

Ron Driesen

Marketing Automation en 

E-mailmarketing specialist

Wil jij werken
in hartje Rotterdam?

Copyright © 2022. All rights reserved.